søndag den 4. november 2007

Denne verdens fyrste


Klodset kom jeg til at føre musen hen over et reklamefelt på Politikens hjemmeside, som prompte blev aktiveret og med et brøl af lyd satte gang i en film om Anders Fogh.

En hel serie film, faktisk. De fleste viser løbende fødder i kondisko til et soundtrack af bløde tramp og taktfast stønnen. I ret lang tid.

Så det hele er en lille smule creepy, indtil en eller anden hiver efter vejret og gisper "tak for turen, Anders!" Og Fogh siger noget venligt retur. Ideen må være, at Fogh kan løbe fra alle problemer, eller noget i den stil ...

Anyways. Den film jeg kom til at sætte i gang ved en fejltagelse var sjovere. Statsministeren sidder i en sofa med en lillebitte sød dreng.

Fogh:
Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?

Lille dreng:
Ligesom dig.

Fogh:
Statsminister? Jamen, det kunne da være sjovt.

Lille dreng:
Hvorfor er der en, der bestemmer over Danmark, egentlig?

Fogh:
Hvorfor der er en? Der SKA' jo være en.

Lille dreng:
Nej, fordi det er GUD!

Fogh:
Nååårh ja, men ham konkurrerer jeg ikke med. Men der skal jo være nogen til at sørge for det, sådan, her nede på jorden, ikke også?

Og det er så Fogh, men altså kun på jorden.

Filmen slutter med, at den meget lille dreng spørger Fogh, hvem der var statsminister før ham. Fogh forklarer, at manden hed Poul Nyrup. Stakkels Poul. Så forhenværende, at selv hans navn skal omtales i datid. Igen er Anders Fogh hurtig:

Lille dreng:
Var han stærk?

Fogh:
Nej
... Jeg kan i hvert fald godt løbe fra ham.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

I Venstre valgnyhedsmail praler de med, at 750.000 danskere dagligt ser VenstreTV. Mon ikke du og jeg er talt med i den statistik, når vi uforvarende kommer til at føre musen henover reklamefeltet i Den Levende?

Anonym sagde ...

Fanden tag den onde statsminister! Han fik mig til at smile og nu har jeg en lille smule kvalme...

Oppositionen har købt løbebånd - det er et falsk demokrati, når man bogstavelig talt bare løber om kap for at vinde et valg.

Skræmmende ...men også lidt sjovt.

Chris sagde ...

Jo, Rasmus, men jeg er stolt over at kunne sige, at jeg ser VenstreTV. Jeg synes, det er forbløffende og ekstraordinært tv.

Har netop set Fogh i debat head-to-head mod Helle T. Han var presset - ikke sådan helt væltet bagover, men presset. Og måske endda momentvis i knibe. Jeg fik ondt af ham over at han skulle lægge øre til så meget brok. Så i dag har jeg leet med Fogh og haft lidt ondt af Fogh.