torsdag den 8. november 2007

Stribens vej mod ... stribeIndtil videre har jeg ikke været så flink til at inddrage læseren i tegneserieskabelsesprocessen.

I dag vil jeg se, om jeg kan gøre det bedre. Så her er status:

Tegneseriestribe på cirka fire billeder skal afleveres mandag morgen. Striben skal handle om en af mine kæpheste, nemlig folkekirken og forholdet mellem religion og politik. Men det hele skal også lidt kædes sammen med valgkampen, hvor religion og politik ikke er et stort tema, eller et tema overhovedet.

I går forsøgte jeg at finde på noget at tegne om religion og politik, men det endte i stedet med, at jeg skrev en kronik på 8.000 anslag. Jeg har ikke genlæst kronikken, og den er muligvis åndssvag. I stedet har jeg i dag brugt lang tid på at debattere folkekirken med en fyr, jeg ikke er sikker på at jeg kender, men som er ven med mig på Facebook (gammel klassefest-sitet). Og jeg tror måske endda, jeg kan være kommet til at fornærme ham. Så nu kender vi i hvert fald hinanden.

På bordet foran mig lyser det hvide papir. Det er et truende syn, for det er et vildt stort stykke papir (A2).

Jeg har følgende tanker i hovedet:

1) Kaare R. Skou har tænder, der ligner drivtømmer og helt runde crazy øjne i et udmagret ansigt, hvilket betyder, at han er en hybrid mellem Dronning Margrethe og Bertel Haarder. Jeg holder meget af Kaare R. Skou og lytter til hans kommentarer om det politiske liv, og jeg er glad for at tv-mennesker godt må ligne Kaare R. Skou i Danmark og gå rundt i maosko på Christiansborg. Om morgenen spiser Kaare R. Skou Tuc-kiks med blåskimmelost og ryger pibe, forestiller jeg mig.

2) Jeg har en tegning af Bertel Haarder fra for et par uger siden, der kan bruges, hvis man vil illustrere en diskussion af religion og politik. I går lavede jeg noget research til min kronik, og det viste sig, at Bertel Haarder i sin egenskab af kirkeminister har udtalt sig helt utrolig ufølsomt og dumt vedrørende den danske folkekirke. Men i bedste mening, tror jeg. Det er vist nok Bertel Haarders problem.

Jeg slipper under alle omstændigheder for at skulle tegne ham igen, hvis han skal med i striben.

3) Netop nu har jeg tegnet et billede på mit A2-papir af en mand med en meget stor pibekrave, der lidt ligner et møllehjul. På ryggen bærer han en rygsæk, men det er umuligt at forestille sig, at han skulle kunne tage rygsækken af uden om pibekraven.

4) Hvorfor er det næsten udelukkende grimme mennesker, der går med rygsæk, selv om det er så praktisk og godt for ryggen med en rygsæk?

5) Hvorfor er det uproblematisk for så mange, at folkekirken er organiseret som en livsfarlig sammenblanding af nationalisme og religion?

6) Claus fra Universitetsavisen vil gerne have at jeg laver en stribe om det forkastelige i at lukke biblioteket i Fiolstræde og fylde det med embedsmænd. Han påpeger, at biblioteket i Fiolstræde er den første danske bygning, der blev opført specifikt med det formål at rumme et bibliotek. Han gør også opmærksom på at bygningen er meget smuk, men at den fremover kun vil kunne ses af embedsmænd, som traditionelt er uinteresserede i skønhed.

Når man betragter bibliotekets facade opdager man, at tagrendernes udløb er formet som ulvehoveder. Regnvand strømmer ud ad ulvenes åbne gab, eksorcisten-style. Det er første gang jeg har set den slags tagrender. Jeg ved ikke om det er noget, der kan bruges i striben.


6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg troede, at stropperne sad fast i pibekraven, så pibekraven fungerede som en slags faldskærm, og præsten var en del af folkekirkens elitefaldskærmsstyrker; de mest bad ass præster der bliver smidt ud af store transportfly, hvor der er hårdest brug for særlig effektiv bøn og nadver...rask

Chris sagde ...

Crack troop vicars! Det er en vildt god ide. Og et mellemgodt/godt navn til et band.

Anonym sagde ...

Hi Chris - Mega lækker mand eller om ik andet så tegning - han har attitude og bittet frygt.

Anonym sagde ...

Gør det, lav noget om biblioteket og embedsmændene. Jeg kan ikke holde det ud, hvis det sker. Elsker det sted. Jeg var aldrig kommet helskindet igennem kursus i Afrikas natur, hvis jeg ikke havde kunne læse der...

Chris sagde ...

OK, ok, jeg prøver ... det ER et flot sted. Jeg tegner det til næste stribe, som kommer til at fylde en hel side.

Chris

Anonym sagde ...

Apropos diskussionen om folkekirken.