onsdag den 5. december 2007

Drageflyver og megalomaniForventning og virkelighed? Måske.
Jeg har altid drømt om at flyve i drage.

I øvrigt har jeg fået den megalomaniske ide at oversætte denne stribe - og de andre - til engelsk ... eller svensk ... eller tysk ... eller. Men hvordan?

Hjælp.

Jeg synes jo, der er tre grunde til at det her er skægt. Og nu sagde vi lige, at jeg dissekerede min egen tegning.

A) Manden ligner ikke typen, der kunne finde på at udtrykke sig som han gør.

B) Ingen person ved sine fulde fem udtrykker sig på dén måde. Pølser? Helt ærligt! Ad.

C) Det er antiklimaktisk og ironisk at skulle skide, netop som man hænger og svæver en centimeter under Gud i sin drageflyver højt, højt over de sneklædte tinder.

Men hvordan formidler man grund A og B på et fremmed sprog?

Vil de pølsekyndige venligst træde frem?

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmm, jeg leder efter udtryk der er passende. En af mine venner i England plejer altid at sige ... et eller andet med "molehills". Noget der betyder "gofer pops it head out to say 'hi'" men som lyder klammere og barnligere og sjovere.

Det må jeg lige undersøge.

Søren sagde ...

Chris,
må jeg foreslå at han siger 'Uhh.. I REALLY need to have a movement'.

'Movement' skulle forestille at være et pænt ord, men det fremkalder væmmelige billeder på nethinden og har samme paradoksale effekt som ordet 'samleje' der jo er ét af de mest perverse synonymer for sex.

Chris sagde ...

Ad. Det er sandt. Det er ofte de milde ord, der er de værste.
Selve den der hensynsfulde dvælen ved det utiltalende i forsøget på at finde en sart omskrivning ... creepy.

Klaus sagde ...

for piloterne under den første verdenskrig var det et velkendt problem, eftersom den motorolie man benyttede i et vist omfang forstøvedes og førtes bagud mod besætningen... olien havde næsten samme effekt som 'amerikansk olie' og der var ganske enkelt ikke plads til et toilet i datidens fly... den kendsgerning, at de legendariske flyverhelte brugte ble, er ikke kendt i en større offentlighed...

Chris sagde ...

Kære Klaus

Tak!
Det var præcis håbet om den slags infoperler, der fik mig til at åbne en blog. Jeg kommer ikke til at glemme det her igen, og 1. Verdenskrig vil aldrig være mere være den samme. Mindre grufuld, mindre glamourøs. Næste pilot, jeg tegner, vil have ble på.

Anonym sagde ...

Min tyske nabodreng plejer at sige: "ein ei legen". Men det er lidt steiner-skole-agtigt.

Chris sagde ...

Inke, det er storslået!
Jeg vil nok i fremtiden sige det samme på dansk.
Tak.