onsdag den 19. december 2007

En problematisk tegning


Må man godt tegne nogens barn i en tegning, hvor man gør grin med dem?

Jeg spørger, fordi jeg har lavet en problematisk tegning. Jeg tænkte, jeg ville sende den til Information, men så gjorde jeg det ikke alligevel.

Udgangspunktet er den latterlige sag om et parkeringshus i tilknytning til Skuespilhuset ved københavns havnefront. Kommunen vil ikke (alligevel) have et P-hus, fordi det tiltrækker en milliard biler, ud over dem, vi allerede døjer med i forvejen - men Brian Mikkelsen er blevet helt vild efter at der skal være parkering og truer med, at Folketinget vil vride armen om på lokalpolitikerne, så bilerne kan komme frem.

Flot, tænker man. På et hvilket som helst tidspunkt kan man som magthaver vælge at kæmpe for et ganske lille antal sager, man synes er VIRKELIG vigtige, og Brian Mikkelsen mener, at opførelsen af et parkeringshus er sådan en sag. Så præmissen for tegningen er: Hvordan mon det er at være ham, der har den absolut dummeste dagsorden? Ham, der vitterlig synes, at der skal være endnu flere CO2-udstødende, partikelpulsende, larmende, latterlige lortebiler midt i hovedstaden - og som aktivt arbejder for at sætte magt bag holdningen?
Og så komme hjem om aftenen og fortælle familien om det.

Men jeg er bare stadig ikke sikker på, at det er OK at tegne Brian Mikkelsens barn (heller ikke, selv om det er et virkelig urealistisk barn) ...

Holdninger?

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Han er dum som smør. Barnet er i virkeligheden sådan en af de der dukker der taler når man ryster den - hvilket man tydeligt kan se på tegningen.
Hans kone (?!) har bildt ham ind, at det er er deres barn, fordi hun ikke vil have børn med ham.
Så Brian lever i lykkelig uvidenhed , og alle er glade.

(undtagen dem der trækker vejret i Københavns Kommune)

Anonym sagde ...

Selvfølgelig er det okay at tegne hans barn. Har han børn? Hvis han har børn, er chancen for at et af dem ligner din tegning (hvilket ville gøre det en smule creepy og amoralsk) så lille at den kan ignoreres ...medmindre et af hans (måske) utallige børn ligner tegningen på en prik (hvilket ville gøre det en smule creepy og amoralsk).

Verdict: no. 'Tis fine.

Flere biler? Trist mand. Dum mand.

Chris sagde ...

Hm. Forslaget fra Troels giver muligheder for en hel historie om Brian Mikkelsen og hans falske børn, som fx kunne hedde "Brian Mikkelsen og de falske børn".
Godt tænkt, og 100% etisk.

Ved ikke, om BM HAR børn, men det nytter jo heller ikke at undersøge det, for så er de jo blevet inddraget, og det duer som bekendt ikke. De må i hvert fald ikke ligne. Hvilket vi aldrig kan vide. Det er et Catch-22.
... Med mindre børnene er falske.

Anonym sagde ...

Jeg husker en nyhedsindslag - jeg tror, det var fra forrige valgkamp - hvor et TV-hold fulgte BM en hel dag. Vi begyndte hjemme ved morgenbordet med en komplet uoverbevisende BM i færd med at forklare sit sagesløse barn om politik i tostavelsesord hen over cornflakesene. Hvortil den uskyldiges røst lyder: "Aj, far, hvor du altså snakker meget". Sååeh...

Anonym sagde ...

Hmm, det kunne jo ha' været et falsk barn...