fredag den 4. januar 2008

DR (med 2. sektion, Bøger)
Den her handler om Danmarks Radio. Det kan man se, fordi de siger det. Ikke fordi de ligner.

Jeg har gammelmandsagtige krakilertilbøjeligheder, og forsøger derfor at lade være med at udtrykke holdninger til politiske emner i læserbreve og den slags. Men det går ret tit galt, og i går sendte jeg en lang smøre som kommentar til et angreb på DR, som medieordføren i Venstre havde begået.

Ellen Trane Nørby godtede sig over, at Ingolf Gabold m.fl. er kede af, at deres tv-station bliver rigtig dårlig som en konsekvens af, at det store nye DR-lokum ude på Amager koster så mange penge. Trane Nørby mente, at DR-cheferne skulle spise deres kiks og lave noget respektindgydende tv i stedet for at whine.

Og min forudsigelige holdning var, at DR-byggerifadæsen er politikernes skyld, og at vi skal have medieskat, og at det er synd for Ingolf Gabold. Så jeg skældte medieordføreren ud - sammen med alle de andre loonies, der havde efterladt kommentarer. Ellen Trane Nørby forsvarer sig i øvrigt, og siger, at det var den gamle regerings skyld. Men derfor kunne man jo godt hjælpe, når nu man er medieordførende politiker og bestemmer virkelig meget.

Men jeg synes jo også, at DR skal lave noget bedre tv. Eller bare lukke DR1, i virkeligheden.

Nå, men DR er slet ikke emnet for i dag! Man kan nemlig se, at alle andre menneskers blogge og facebookprofiler er fyldt med omtaler af alle de bøger, de har læst. Det skal den her blog også være.BOGBLOGGEN - en læsehestformet blog om litteratur

... Alle andre mennesker læser desuden sådan nogle vildt gode og vitaminrige bøger, og her tror jeg, at jeg kan finde en niche, for jeg læser virkelig meget slam. 2008 er fx begyndt helt forfærdeligt på bogfronten. En stor del af natten læste jeg nemlig i Conn Igguldens "Wolf of the Plains". Det er en bog om den unge Djengis Khan, hvor der er skyer, der lidt ligner flammer, på forsiden - og nogle ryttere i vild gallop med flossede røde flag.

Djengis, som faktisk hed Temüjin, spiser kold hesteost og drikker blod og udholder alle mulige lidelser, der skal hærde ham og gøre ham klar til at erobre et stort stykke af verden. En fascistudgave af Hulebjørnens klan. Den holdt mig vågen virkelig længe. Og jeg føler, jeg lærer en masse om heste. Conn Iggulden har også skrevet en hel serie, "Emperor", der er en slags fantasyhistorie om Cæsars liv. Den kunne jeg også godt lide. Tre pile op.

3 kommentarer:

Munk sagde ...

Chris, lige da jeg så din stribe på Information, tænkte jeg: "Well done, old chap - velbalanceret spydig". Og så kom jeg til at læse din kommentar på bloggen og er pludselig i tvivl om indholdet stribe.

Fair enough, gamle Ingolf skal muligvis ikke straffes for at Nissen & co. ville have flettet pungrotte-skind fra Perth på samtlige vandhaner. Man kan jo på den anden side ikke gå ud og trille tårer i pressen, mens man bedyrer at det bare er alle de andres skyld, og der bare kommer fejl på fejl - som vores sjæl må leve med.

Jeg er altså ikke meget til at betale mere til de enorme interne lønninger og pensioner som vi sender afsted til Ørestaden.

Chris sagde ...

Jeg synes da godt, man på samme tid kan mene, at det er synd for de mennesker, der producerer tv, at politikere og dårlige ledere på DR har bragt stationen i en umulig situation - og samtidig ønske, at de samme stakler kunne prioritere deres penge bedre.

Så,ja, det er ikke så værdigt og tjekket at pive i medierne ... men derfor kan det jo stadig godt være synd.

Plus, Ingolf forsøgte vel trods alt at pive på vegne af nogle andre. Han lider sikkert ingen nød, personligt, som du antyder.

Anonym sagde ...

Aj ja. Totalt synd for DR. Tænk sig de skal lave TV for kun 3.5 mia. kr. Ingen tvivl om, at det hele ender som The Voice TV i morgen - eller måske overmorgen. Lad os give dem en ekstra milliard eller to, det manglede da bare.