torsdag den 21. februar 2008

MetaforkamikazeJa, nogle gange er det bedst at sige "fra". Og sådan her gør man.

Nå. Hey, hvad er evaluering som?

Er blevet spurgt om det af en veninde.
Og så skal man kunne slynge noget træffende og passende ud med det samme som en pølse fra bunden af et lidt for hårdt klemt hotdogbrød. Øvelsen hedder metaforkamikaze. Det går ud på at sige noget visdomsbelagt om noget, man ikke ved noget som helst om ved at sige de absolut første ord, der falder én ind – helst til fremmede. Men jeg kunne ikke. Jeg kunne ikke sige noget om evaluering.

Evaluering!

Det er garanteret vigtigt. Evaluering! Hey! Et centralt styringsværktøj, er det.

Hvis man ikke evaluerer, så lærer man ingenting. Taxpayerne skal ha syn for deres skejsere. Gennemskuelighed. Korrektioner skal finde sted, fejl ikke gentages, procedurer strammes op, flow streams skal flyde som overvåget karamel. At gøre noget stort og vigtigt og så IKKE evaluere det ... ha! Det svarer jo til ...: Nej, jeg ved det stadig ikke.

At tage alt skitøjet på, undtagen bukserne? At servere mad, man ikke har smagt på for sine gæster ... nå nej, man evaluerer efter – okay, at undlade at smage på maden, efter at gæsterne har spist den ...? Et projekt uden evaluering er et rat ... uden en ratlås? Og GOD evaluering – det er jo nærmest som at blive krammet af en blød pige med fire arme.

Nej, kom ... kamikaze:

Ingen kommentarer: