torsdag den 14. februar 2008

PET's Pre-Crime UnitEn par skitser, et homoerotisk prinse-ikon og ... ja, det der er nederst. Det er hvad I bliver spist af med i dag. Med alle mine bedste ønsker om en glædelig Valiant-dag!

... For jeg har mavepine og har ligget lidt på gulvet og funderet, i stedet for at udføre det hårde nitty-gritty med blæk og papir. Med andre ord: Jeg skulle ha spist noget andet selv.

Hey, mens jeg husker det: Service: Frederiksbergs nyåbnede kulturhus Den Gule Villa har en udstilling med forskellige tegneserietegneres originaler. Der er faktisk en del at se: Jakob Martin Strid, Jacob Rask, Ole Comoll, Palle Schmidt, Peter Snejbjerg ... flere endnu. Og jeg er også med. Det varer til næste fredag, og der er gratis adgang.

... Det man burde illustrere er selvfølgelig den her debat om PET's magtbeføjelser og retssikkerheden for folk, som PET's pre-crime unit mistænker for at pønse på ting.
Skal man stole på PET, vise tillid - ligesom sosserne har forlangt det i dag (efter at Birthe Rønn har haft et øjebliks klarsyn og er kommet i tvivl)?

Svar: Nej, dammit. Ikke fordi, man ikke må forvente, at folk i PET gør sig umage, men fordi det bare ikke holder i en retsstat, at den udøvende magt får lov at styre tingene helt alene.
Skitsen her er en vinkel på det absurde retsmøde, hvor dommeren ikke fik lov at se anklagerens materiale, men alene skulle tage stilling til, hvorvidt de anholdte terrormistænkte skulle tilbageholdes inden deres udvisning ...

Ingen kommentarer: