tirsdag den 22. april 2008

Livsvalg



Jeg har tænkt meget over det her med det frie valg.
Ok, jeg har glemt noget af det, jeg har tænkt. Men her er hvad jeg tror:

Der er ikke noget frit valg. I store træk er der ikke. Ikke noget specielt frit valg. Det ligger i kortene, hvad vi gør. Men det er cool nok. VI ved jo ikke, hvad der skal ske.

Men fordi verden, hvis man kommer tæt nok på, viser sig at være et kvantemekanisk søle af usikkerhed, så følger det, at visse valg alligevel er fri, fordi tingene nogle gange bare udarter sig anderledes rent fysisk, end man ville have forudset - selv hvis man havde vidst, hvordan universet så ud i det øjeblik, man troede, man traf sit valg.

Men det meste af tiden er vores valg ikke ret fri. Men man kan ikke vide, om de valg man træffer tilfældigvis er frie. Det er det, der gør det sjovt at vælge ting.

Måske har man 15 minutters frie valg i livet. Noget i den stil. Det giver to eller tre frie valg i alt.
Det virker statistisk fair.

Og så skulle man måske ikke have valgt at blive hjemme og se Hammerslag, den dag man havde sit frie valg. Men det var det, man valgte. Sådan ser jeg på det.

Og husk: Ethvert valg er også et fravalg!

Det kan man så tænke lidt over, hvis man en dag overvejer, om man skal have sig et overskæg.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Men husk: Ethvert fravalg er også et valg, men lige præcis et valg hvor der ikke sker en skid. Mænd er utroligt skægkonservative. Hvorfor tør vi ikke bare have et skæg, som ingen andre har? Lech Walesa slog nemlig ikke fucking til - han havde en skovsnejl, som alle andre havde i 1980. Hvorfor havde han ikke schnurrbart eller nogle ordentlige burns? Han var givetvis ikke blevet folkehelt med babylonsk skægkappe, men det ville have været interessant...

Chris sagde ...

Vis mig et skæg, som ingen andre har!

Et eller andet sted i Sverige er der ALTID en mand i færd med at gnide bivoks i lige netop dét skæg, du vågnede med et gisp efter at have oplevet i en drøm.

Plus: Lech W. havde en periode med et virkelig drabeligt tash. Lav en billedsøgning - hans albanske piratfase.

Anonym sagde ...

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/08_04/circleBeardBM_468x407.jpg
Jeg vil tro der er en del ting denne herre valgte fra. Tilgengæld vil jeg også tro at (når man vælger et skæg så ekstremt ...ekstremt) der vil være fordele ved det - måske får man med det samme direkte kontakt til Gud.