søndag den 18. maj 2008

Mort aux vaches!
Yeah, 1968.

Maltes Spalte skal handle om 1968, men jeg er kommet til at begå "researchfejlen", som består i at komme til at researche emnet. Og jeg er ekstremt dårlig til at håndtere viden.

Fx har jeg tilbragt en hel del af lørdagen til konferencen Reboot68. Arrangeret af en gruppe oprørske studerende. De er fede. En af deres talsmænd har rød krøllefro og stribet maj '68-t-shirt. Rebooterne vil skære "fedtlaget af vellønnede ledere væk" på universitetet. De er hæmningsløst ude af trit med tidsånden. "Smid erhvervslivet ud af bestyrelserne!" Opfordrer de.

I like. Normalt lyder studenterpolitikere som båndsløjfer af Socialdemokraternes 2005-valgkamp. Man brækker sig altid lidt i næsen, når folk taler om at identificere "den store fortælling".

Universitetet stillede et campus til rådighed for revolutionen. Der var forelæsninger. Og frokost. Af oprørere at være sad folk ret meget på deres røv. Men det er okay. Det gjorde man også i '68.

Der var ret mange mennesker til konference. Nogle havde højtsiddende jeans, visdom og forbitrede Lou Reed-hængemuler, men langt de fleste var unge med hurtige bevægelser. Måske bliver universitetet lidt mindre pølsefabrik og produktionshøjskole om et par år, hvis de hænger i.

Og så har jeg set "The Dreamers". Her er en potentiel intro:

"1968 handlede om, at Eva Green, som spillede Vesper Lynd, røg lyserøde cigaretter og så ubeskriveligt lækker ud i baret i Paris og var nøgen i næsten hele filmen.

I Danmark handlede 1968 om, at magten gled professorerne af hænde, og siden er der ingen, der har kunnet stave, og nutidens professorer taler managementpattesprog og siger: "Vi holder møde omkring" og "vi skal gøre noget i forhold til studiekvaliteten".

Samtidig er en række dyrearter forsvundet, og Dansk Folkeparti er blevet opfundet.

Måske har revolutionen ikke virket."

Forsøgte at tegne Eva Green. Hm. Hun ser ikke rigtig sådan ud, men det er okay, jeg synes pigen på tegningerne er cool.

Ingen kommentarer: