tirsdag den 17. juni 2008

Besøg i det nære (eller: Ude i kommunerne LIVE)En gnubbende lyd lidt længere fremme i togvognen.
En onanist velsagtens?
Nej. Det er en kvinde, som filer sine negle.
Vi er i Hundige. En nålestiksoperation ud i kommunerne. Det kunne ikke blive Stenløse alligevel, læser fra i går, sorry, for jeg gad ikke vente 14 minutter på perronen. Fri vilje, etc.

Nu sætter toget i gang. Sad i højre side på vej ned, nu venstre side tilbage.

Og Danmark er lige præcis så frodigt og grønt at man kan forestille sig, at alle mennesker er døde og al jernbetonen bliver sprængt af saftspændte klatreplanter, mens flokke af ulve hyler i de tomme parkeringskældre, hvis man er i det humør. Men det er jeg ikke. Desuden sidder der jo en kvinde og filer negle. Himlen udenfor er for resten rodet og uegnet til fotografering, overkompleks. Det ser urealistisk ud. Rigtig dårligt lavet.

Et stop ved en flok blokke. En tømmermandshærget skoledreng sætter sig tungt på den anden side af skillevæggen.

Avedøres himmel fungerede bedre. Her var udtrykket maksimalt dramatisk med mørke skyer i forgrunden, mægtige hvide rumslagskibe i en flere kubikkilometer stor damparena midtfor. Og så bagest en åbning i skydækket foroven og en til forneden, så overgangen fra intens kobolt til Miami-pastel blev helt brat uden toner imellem. Uh, på sædet ligger en avis!

”Jeg kom ude fra en landsbyskole,” har Nyhedsavisen læst i Berlingske Tidende, at statsministeren har fortalt. ”... Og dukkede så op på Viborg Katedralskole til alle Viborg-embedsmændenes børn. Privilegerede børn, der havde fået det hele foræret så at sige. Inklusive muligheden for at imponere omgivelserne med alle deres fine fremmedord.” Så derfor afskaffede jeg gruppeeksamen, konkluderer statsministeren efter at have uddybet sit kompleks i endnu et par grove, plebejeriske sætninger.

Og Stejl Farts kommunale kompleks består. Lige indtil den mægtige gasbeholder og den dejlige, på afstand mosagtigt, bløde bakke ved Åmarken. Men ligger Åmarken overhovedet ude i kommunerne?

Illustrationen: et forslag til et bogomslag, skudt ned.

Ingen kommentarer: