torsdag den 12. juni 2008

Ude i kommunerne IIDer er noget uendelig rædselsfuldt ved udtrykket "ude i kommunerne".
Spørgsmålet er om Stejl Farts ude i kommunerne-serie ændrer ved det.

Hvornår er man ikke i en kommune? Er kommunerne i os?

En opfordring: Skriv til Stejl Fart om din(e) kommunale oplevelse(r). For resten dør man jo også en lille smule indeni, når dele af ord bliver skrevet i parentes ligesom i den foregående sætning. Lad os bare få alt det grumme på én gang, det er det jeg siger.

Så er der nogen ude i kommunerne, der har noget at føje til?

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg tror ikke Stejl Fart bliver læst særligt meget ude i kommunerne.

Jeg har i øvrigt selv boet ude i en af kommunerne, som barn. Skræmmende. Jeg kommer ikke til at bo ude i kommunerne igen.

Anonym sagde ...

Jeg har også boet ude i en af kommunerne som barn, og er særligt ramt af beskrivelsen af det brune beton med småsten i. Så nøjagtigt, så rædselsvækkende. Det er en virkelig god tegning og tekst.

Ude i min kommune blev man overfaldet på gaden, hvis man ikke havde læst på lektien. Lektien, man skulle læse på, var den provinsialistiske dagsorden, som jeg vist nok tror, blev vedtaget på et møde i handelsstandsforeningen. Jeg er ikke helt sikker, for jeg var ikke selv medlem. I hvert fald blev der slået hårdt ned på alt, der flagrede frit: hår, tanker og klæder.

Min gamle kommune nåede at afføde rædsler som vores statsminister, den nu fyrede chef for TV2 Radio og alt, alt, alt for mange håndbold-piger inden den blev ophøjet til region.

Jeg skal heller aldrig bo ude i kommunerne igen.

katrine sagde ...

Fåk. Jeg er på vej ud i kommunerne. Jeg tager mit barn med. Vi skal bo i beton. Jeg har tænkt mig at blive ved med at læse Stejl Fart.

Der er ikke så langt ud i kommunerne fra uden for kommunerne. Uden for kommunerne kan minde betænkelig meget om ude i kommunerne.

Anonym sagde ...

Sig ikke, du faldt for den der med "25 minutter til du står på Rådhuspladsen". Det kræver nemlig en Concorde med egen startbane. Det glæder mig dog, du skal bo i beton. Sjælen dør først den dag du flytter i parcelhus.

katrine sagde ...

20 minutter. Sagde de.

Anonym sagde ...

skidegod stribe

Jonas EL sagde ...

Jeg var som purung folkeskoleelev i erhvervspraktik på en IT-afdeling ude i kommunerne. Mine oplevelser der er blevet slørede i hukommelsen med årene, så jeg nu kun har et vagt minde om større mængder af wienerbrød, slutbrugersupport og lange, gulmalede korridorer. Min psykiater siger, at det hedder fortrængning og er en almindelig forsvarsmekanisme ved alvorlig psykisk stress. Jeg er ellers ok i dag.

Chris sagde ...

Wow. Stejl Farts kernelæser er et kommunalt ringvrag. Kommentarerne kan jo æltes sammen til en metertyk romkugle af sorg og forspildt ungdom. Tak.

Det er ude i kommunerne at vores lands retning bliver fastlagt, ved I det? Det er der, alle pengene bliver brugt. Eliten uden for kommunerne får ikke et ben til jorden.

Anonym sagde ...

Kommunalt ringvrag. Dén sved.

Anonym sagde ...

Stejl Fart læses helt ude i vestjyllands kommuner.

Jeg bor der.

...

Ude i kommunerne kalder man en sportshal med lokaleudlejning for et kulturcenter.

Ude i kommunerne kan man læse i avisen, at ens sidespejl på bilen er knækket af, og at naboens plæneklipper blev stjålet i aftes (avisen udkommer over middag).

Ude i kommunerne er der mange konsulenter fra København. Og det er os selv, der bestiller dem.

Ude i kommunerne er der mange gamle mennesker. De går tur med hunden og slår plænen. Og ser fjersyn. Til sidst dør de.

Ude i kommurne kan man købe en kæmpepragtvilla til 2 millioner. Det er fordi de lokale ikke vil købe dem. Man kan jo bygge et nyt hus for de penge.

Ude i kommunerne laver man udstykninger, og opkalder små grusveje efter planeter, buske, blomster og bær.

Ude i kommunerne gør folk det selv. Derfor ser man ofte 70er parcelhuse med murstenspyntede buer mellem stue og køkken. Og granitgrusbede i forhaven med et par staudeopsatser. Det er så praktisk.

Ude i kommunerne er bilerne mere værd end husene.

Ude i kommunerne er det billigt at leve. Og så kan man bruge flere penge på at have det sjovt. Tage til Århus og være turist. Eller måske til København. Og se på de mange mærkelige mennesker.

Chris sagde ...

Ah, det lyder nu ikke så tosset.
Kommunerne slår igen.

Staudeopsatserne og tanken om Neptunvej og Brombærvej fangede mig.

Må hellere se at få tegnet nogle flere striber!

Unknown sagde ...

Crap.
Jeg er lige flyttet ud i kommunerne.

En af dem, som er en slags udflytterbørnehave for den såkaldt 'kreative klasse'.
Det burde teoretisk set have sat sit aftryk på diversiteten og tilgængeligheden af kultur.

I beg to differ.
Kreativ socialklasse 5 er stadig socialklasse 5.