fredag den 15. august 2008

Kryb


Hvis man vågner lidt før det tidspunkt vækkeuret egentlig ville have foreslået, kan man havne i en underlig tilstand. Jeg tror bedst følelsen kan beskrives som: frisk. Hvis uret når at ringe, har man ikke en chance. Man vågner udmattet, svag og ulykkelig. Men hvis man selv vågner, blot et par minutter inden uret, så er det fredfyldt og fantastisk og man kan huske alle sine drømme. Det er egentlig perverst.

Forleden vågnede jeg af mig selv ved 7.30-tiden, eller også var det håndværkerne ude på trappen, der tændte for radioen, hvorfra man kunne høre Huxi Bach råbe op og te sig. Pointen er, at det ikke var vækkeuret, der vækkede mig, og - bortset fra håndværkerne, som trampede og snøftede og Huxi Bach, som råbte - var det vidunderlig fredfyldt.

I mit hoved dukkede straks en idé op til en tegneserie på et par sider, hvori der indgik en masse kravl. Insekter og spindlere, kryb og whatnot. Idéen tog fire et halvt minut at skrive ned. Det betyder at vil tage mig fire en halv uge at tage mig sammen til enten at tegne den, eller ikke tegne den alligevel. Eller, okay, jeg har tegnet én tegning, edderkoppen foroven.

Den er resultatet af research på nettet. Jeg ledte efter den hurtigste edderkop, der findes. Det var sværere, end jeg troede. Hurtigt blev jeg sporet ind på en gruppe dyr fra ordenen Solifugae. De er ikke edderkopper, men de kaldes for kameledderkopper og soledderkopper. Og de er virkelig bidske. Og de er virkelig hurtige. Led efter dem selv. De var så creepy, at jeg glemte at tegne dem. Og så fik jeg dårlig samvittighed over at synes, de var creepy, når jeg aldrig havde givet dem en chance. Kameledderkoppen ligner en collage af dele fra Gigers Alien (i springer ud af brystkassen-stadiet), munden fra Schwarzeneggers modstander i Predator og en behåret skorpion. Til gengæld er de ufarlige for mennesker, de kan bare bide lidt.

Nå jo, og de kan blive cirka lige så store som en hånd, og hånden kan løbe 16 km/t.

I stedet endte jeg med at tegne edderkoppen ovenfor. Den er overhovedet ikke hurtig. Og jo mere jeg betragter den, desto mere synes jeg egentlig den er ... sød.

Ingen kommentarer: