lørdag den 6. december 2008

Den af forskellige gode årsager glemte Helge KaninTorben, redaktøren på Free Comics, bruger mine tegninger til at tætne huller i sit blad. Eller, det lyder så ... så prosaisk og lavpraktisk. Uanset: Torben spurgte om, han måtte bringe nogle tegninger i sit altruistiske og gratis tegneserieblad, så jeg rodede computeren igennem for at finde dem, han ville have.

Og så fandt jeg Helge Kanin, som jeg havde glemt fandtes. Oprindelig havde jeg tænkt mig, at der skulle være en masse Helge Kanin i Stejl Fart, men sådan er det ikke blevet.

Jeg opfandt Helge Kanin for en del år siden på et tidspunkt da jeg havde et rigtig arbejde, som et led i mine bestræbelser på at drille en kollega ved navn Winnie. Hun elskede (det håber jeg stadig hun gør) bløde dyr, heste og Harry Potter og den slags. Og af en eller anden grund kunne Helge Kanin gøre hende meget frustreret og vred. Det svarede til at tegne Muhammedtegninger og lægge dem til avisbudet at tegne Helge Kanin til Winnie.

Måske burde Helge Kanins karriere være endt samtidig med Winnies jobskifte. Alligevel har jeg fra tid til anden tegnet ham, og han var som sagt et element i mine planer for bloggen her.
Problemet var bare, at Helge Kanin-historierne ikke var sjove. De swingede ikke. Jeg kunne ikke finde ud af at fortælle dem. Nedenfor er et forsøg. Jeg forsøgte endda at sætte historien op på to forskellige måder.

Helge Kanin arbejder for elektronikfirmaet Sandberg, tror jeg nok. Det er grundsituationen. Jeg forestillede mig, at det ville være et univers, der gav anledning til en masse ideer. Det gjorde det ikke.
2 kommentarer:

OPST sagde ...

Jeg sys det er sjovt!

Anonym sagde ...

Jeg kom mod min vilje til at fnise over den sidste rude. Ja, der du fusen på os, unge Zieler - Helge er jo slet ikke ond! Han giver efter for en godheds-impuls, som giver ham en mere nuanceret personlighed, end jeg lige havde set komme fra den kanin. Ud fra teksten og de første ruder, lignede han en DOGBERT-karakter i kanindragt. Men han var mere og andet. Me likes!