mandag den 21. december 2009

PølseHvad den her cartoon angår, er jeg splittet mellem at være meget tilfreds med idéen om en fyr, der rister en pølse i al venskabelighed ved en bil, som han måske / måske ikke selv har stukket brand, og så en irriterende fornemmelse af at have timet mit krudt forkert.

Jeg havde lyst til at drille politiet og demonstranter i sådan en 60/40-fordeling, men jeg er endt med en 30/70 i politiets favør, for de sidste ugers aktivister satte næsten ikke ild til noget. Helt galt var det at følge den demonstration, der forsøgte at trænge ind på Bella Centers område for at holde et alternativt møde med NGO'er uden for.

Uanset hvad de havde lavet på det møde, ville det have battet mere, end det der foregik indenfor.

Og den demo fulgte jeg, som sagt, og der var ikke rigtig nogen lømler med.

Faktisk er idéen til tegningen ikke frisk. Den stammer fra den nat, da en stor del af Nørrebro virkelig var oplyst af brændende biler, og andre mere eller mindre brandbare genstande, folk havde forsøgt at antænde.

Jeg cyklede rundt med et par venner og betragtede (hvilket i retrospekt nok var ret uklogt) det, der foregik. Sådan en slags borgerkrigsturister, var vi. Og det bizarre var at opleve den sære, rolige følelse af fællesskab i mellem mennesker, der indtræffer, når alle i et område deler én oplevelse, uanset om den er god eller ret forfærdelig.

Ét sted havde nogen forvandlet en familiebil til et knitrende, giftigt bål, der brændte hyggeligt og sendte varme til kolde vantefingre og lyste venligt på folks ansigter. Folk i gaden stod omkring den brændende bil og så ud til at have det vældig rart, og man ventede halvt om halvt, at der var en, der fiskede en pose marshmallows frem og et bundt pinde.

Så den stammer derfra, og jeg tænkte, den ville være apropos, så jeg sad oppe den halve nat for at få idéen tegnet. Men den var sgu ikke så apropos alligevel.

Too bad.


Ingen kommentarer: